• Η κακή στάση του σώματος, όταν κάθεστε, μπορεί να πυροδοτήσει έναν πονοκέφαλο

Ο πόνος στην πλάτη δεν είναι το μόνο αποτέλεσμα της κακής στάσης του σώματος.

Η σωστή τοποθέτηση του γραφείου και της καρέκλας μπορεί επίσης να συμβάλλει στην μείωση του κινδύνου εμφάνισης πονοκεφάλων. Η χρήση μια εργονομικής καρέκλας βοηθά την σπονδυλική στήλη να διατηρεί την φυσική της καμπύλη η οποία βοηθάει στην ανακούφιση της έντασης των μυών στο λαιμό, τους ώμους και την πλάτη.

Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε την οθόνη του υπολογιστή σας έτσι ώστε να βρίσκεται στο επίπεδο των ματιών ή ελαφρώς χαμηλότερη για να βελτιωθεί η στάση του σώματος. Ο λαμπερός και δυνατός φωτισμός μπορεί επίσης να πυροδοτήσει έναν πονοκέφαλο.

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια οθόνη προστασίας φωτισμού στην οθόνη του υπολογιστή σας και φροντίστε να κάνετε τακτικά διαλείμματα για να ξεκουραστούν τα μάτια σας.

ΠΩΣ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΣ

Μερικές επιπλέον συμβουλές για να κρατήσετε τον πονοκέφαλο τάσεως μακριά από την εργασία σας:

Κάντε ένα ημερήσιο πρόγραμμα

Η δημιουργία μιας καθημερινής λίστας υποχρεώσεων μπορεί να σας βοηθήσει να οργανώσετε τις σκέψεις σας και να ορίσετε προτεραιότητες για την επόμενη μέρα. Συγκεντρώστε τις περισσότερες και πιο δύσκολες υποχρεώσεις, για τις ώρες της ημέρας που είστε περισσότερο αποδοτικοί.

Βάλτε όρια

Όταν η εργασία αρχίζει να λειτουργεί εις βάρος της προσωπικής ζωής, τα επίπεδα άγχους αυξάνονται και οι πονοκέφαλοι γίνονται πιο συχνοί. Προσπαθήστε να διατηρήσετε μια υγιή ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής. Εύκολο να λέγεται και δύσκολο να πραγματοποιηθεί; Ξεκινήστε, κάνοντας ένα βήμα κάθε φορά – μην ανοίξετε το laptop σας στο σπίτι, βρείτε χρόνο για το αγαπημένο χόμπυ σας ή συναντηθείτε με την οικογένειά σας ή τους φίλους σας.

Γνωρίστε άλλους ανθρώπους και δημιουργήστε σχέσεις

Η γνωριμία με άλλους ανθρώπους και κυρίως η δημιουργία φιλικών σχέσεων έχει πολύ θετικό αντίκτυπο στη σωματική και στη ψυχική σας υγεία. Αν έχετε μία δύσκολη ημέρα, ή αισθάνεστε στρες, κάντε ένα μικρό ευχάριστο διάλειμμα, πίνοντας καφέ με κάποιο συνάδελφο ή μιλώντας με κάποιο καλό φίλο ή με άτομο της οικογένειάς σας.

Βάλτε την άσκηση στη ζωή σας

Εάν κάθεστε μπροστά από ένα υπολογιστή όλη την ημέρα τότε δεν υπάρχει η δυνατότητα άσκησης, τότε έχετε έναν ακόμη παράγοντα που συνδέεται με την εμφάνιση πονοκεφάλου. Η άσκηση μπορεί να αλλάξει τη διάθεσή σας και να σας κάνει να νιώθετε ευεξία και δύναμη καθώς και να σας βοηθήσει να μειώσετε το στρες και την πίεση, που δημιουργούν πονοκέφαλο.

Μην παραλείπετε γεύματα

Η διατροφή είναι το «κλειδί» για την καλή υγεία αλλά όταν είμαστε πολυάσχολοι, είναι πολύ δύσκολο να βρούμε χρόνο για να διαλέξουμε τα κατάλληλα γεύματα ή για να φάμε. Η αλήθεια είναι ότι η απώλεια ενός γεύματος μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, κάτι που μερικές φορές μπορεί να λειτουργήσει ως αιτία πονοκέφαλου ή να επιδεινώσει αυτόν, που ήδη έχετε

Κοιμηθείτε

Το αίσθημα κόπωσης μπορεί να είναι μια κοινή αιτία του πονοκέφαλου τάσης. Περισσότερες ώρες ύπνου μπορεί να συμβάλουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισής του.

Πάρτε αναλγητικά

Η πρώτη σας επιλογή, αν οι παραπάνω συμβουλές δεν έχουν αποτέλεσμα και έχετε διαγνωστεί με κεφαλαλγία τάσεως, είναι να κάνετε ορθολογική χρήση ενός αναλγητικού. Το κατάλληλο σκεύασμα θα πρέπει να δρα τόσο κεντρικά όσο και περιφερικά, να έχει γρήγορη δράση και να προσφέρει αποτελεσματική αντιμετώπιση της κεφαλαλγίας.

Αν ο πονοκέφαλος είναι αρκετά συχνός, αλλάζει χαρακτήρα ή δεν ανταποκρίνεται στα συνήθη αναλγητικά, ασφαλώς και θα πρέπει να συμβουλευθείτε τον ιατρό σας.

 

 

Επικοινωνία

ΤΗΛ: 00357 22315786

FAX: 00357 22316793

Email: epikerignosi@cytanet.com.cy

Λουτρακίου 3Β,2027, Στρόβολος – ΛΕΥΚΩΣΙΑ

 

Πληροφορίες

 Κύρια αποστολή του εξειδικευμένου ιατρικού  ειδησεογραφικού portal  healthtodaylife.com είναι η ενημέρωση των επισκεπτών του για τα σημαντικότερα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας στον Τομέα της Υγείας.

Ο διαδικτυακός χώρος απευθύνεται στους ιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας με θεματολογία που ενδιαφέρει επίσης το ευρύτερο κοινό.

Επιπρόσθετα, οι επισκέπτες της σελίδας έχουν πρόσβαση στην ειδησεογραφία και αρθρογραφία τριών έγκυρων ιατρικών εντύπων, της εφημερίδας «ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ», του επιστημονικού, ιατρικού περιοδικού CMR (Cyprus Medical Review) καθώς επίσης του περιοδικού «ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ».

Top