Κινέζοι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι, δημιούργησαν και δοκίμασαν επιτυχώς τα πρώτα παγκοσμίως αυτόνομα νανορομπότ που εξοντώνουν καρκινικούς όγκους ανοίγοντας τον δρόμο για μια πραγματική επανάσταση στην αντικαρκινική θεραπεία.

Την ευθύνη για την διεξαγωγή της έρευνας είχαν επιστήμονες από το Εθνικό Κινεζικό Κέντρο Νανοεπιστημών και Τεχνολογίας (China’s National Center for Nanoscience and Technology -NCNST) με την συνεργασία επιστημόνων από το πολιτειακό πανεπιστήμιο της Αριζόνας στις ΗΠΑ, για την αναβάθμιση της σχεδίασης των νανορομπότς.

Όπως αναφέρεται σε άρθρο του επιστημονικού εντύπου Nature Biotechnology, η εφαρμογή νανορομπότ αναφέρεται σ’ ένα σχεδιασμένο σύστημα, το οποίο μπορεί να πραγματοποιήσει μία εξειδικευμένη ενέργεια σε διαστάσεις νανοκλίμακας.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

 «Το νανορομπότ είναι εξαιρετικά μικρό και αδύνατον να είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού. Είναι περίπου 5.000 φορές μικρότερο από την κεφαλή μιας βελόνας», εξηγεί ερευνητής.

Μπορεί να ταξιδέψει μέσω της αιματικής κυκλοφορίας και να αναζητήσει τους καρκινικούς όγκους που υπάρχουν στο σώμα. Μόλις εντοπίσει έναν όγκο, απελευθερώνει το φορτίο θρομβίνης που κουβαλάει απευθείας πάνω στον όγκο και έτσι κόβει την αιματική παροχή και οδηγεί έτσι τον όγκο στον θάνατο.

Το νανορομπότ είναι βιοσυμβατό και βιοδιασπώμενο, που σημαίνει ότι αποβάλλεται από τον οργανισμό του ασθενή μόλις ολοκληρώσει τη δουλειά του.

 

Επικοινωνία

ΤΗΛ: 00357 22315786

FAX: 00357 22316793

Email: epikerignosi@cytanet.com.cy

Λουτρακίου 3Β,2027, Στρόβολος – ΛΕΥΚΩΣΙΑ

 

Πληροφορίες

 Κύρια αποστολή του εξειδικευμένου ιατρικού  ειδησεογραφικού portal  healthtodaylife.com είναι η ενημέρωση των επισκεπτών του για τα σημαντικότερα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας στον Τομέα της Υγείας.

Ο διαδικτυακός χώρος απευθύνεται στους ιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας με θεματολογία που ενδιαφέρει επίσης το ευρύτερο κοινό.

Επιπρόσθετα, οι επισκέπτες της σελίδας έχουν πρόσβαση στην ειδησεογραφία και αρθρογραφία τριών έγκυρων ιατρικών εντύπων, της εφημερίδας «ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ», του επιστημονικού, ιατρικού περιοδικού CMR (Cyprus Medical Review) καθώς επίσης του περιοδικού «ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ».

Top