Με ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων αναφέρεται στην αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων:

«Μεγάλη δυσφορία και δυσαρέσκεια προκάλεσε η παραίτηση του Sir David Nicholson, Προέδρου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) στην Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ).

Λαμβάνοντας υπόψη τη σημαντική μακρόχρονη εμπειρία του Sir David Nicholson στον τομέα της υγείας, τις πλούσιες γνώσεις και θέληση που τον διακατείχε για να υλοποιήσει το πολύ δύσκολο έργο της αυτονόμησης και εκσυγχρονισμού των δημοσίων νοσηλευτηρίων, πρόκειται για ένα τεράστιο πλήγμα για τη μεταρρύθμιση, ειδικότερα σε αυτή την κομβική στιγμή.

Η ΠΟΣΠΦ έχει συνεργαστεί άψογα με τον Sir David Nicholson με μοναδικό στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών της υγείας στο δημόσιο τομέα και έχει συμφωνήσει σε αρκετές δράσεις που είχαν ως επίκεντρο τον ίδιο τον ασθενή. Θα θέλαμε να του εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας για την προσφορά του έστω και στο σύντομο χρονικό διάστημα που είχε ηγηθεί του ΟΚΥπΥ.

Πέρα από τις οποιεσδήποτε δικαιολογημένες ή μη αιτιάσεις που είχαν ως αποτέλεσμα την παραίτηση του προέδρου του ΟΚΥπΥ, θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο σε όσους αναμένουν την αναβολή ή καθυστέρηση της μεταρρύθμισης, ότι το γεγονός αυτό ενδυναμώνει την προσήλωση και την αποφασιστικότητα του κινήματος των ασθενών να προασπίσει και να απαιτήσει τη συνέχιση και την ενίσχυση των προσπαθειών για τον εκσυγχρονισμό των δημοσίων νοσηλευτηρίων.

Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, η ΠΟΣΠΦ αναμένει από την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στο διορισμό του νέου Προέδρου του ΟΚΥπΥ στον οποίο πρέπει να προσφερθεί η απαραίτητη στήριξη και εφόδια για να προχωρήσει στην υλοποίηση της αυτονόμησης.

Το κίνημα των ασθενών θα στηρίξει και θα περιφρουρήσει την μεταρρύθμιση της υγείας και το ίδιο αναμένει από όλους τους εμπλεκόμενους».  

Επικοινωνία

ΤΗΛ: 00357 22315786

FAX: 00357 22316793

Email: epikerignosi@cytanet.com.cy

Λουτρακίου 3Β,2027, Στρόβολος – ΛΕΥΚΩΣΙΑ

 

Πληροφορίες

 Κύρια αποστολή του εξειδικευμένου ιατρικού  ειδησεογραφικού portal  healthtodaylife.com είναι η ενημέρωση των επισκεπτών του για τα σημαντικότερα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας στον Τομέα της Υγείας.

Ο διαδικτυακός χώρος απευθύνεται στους ιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας με θεματολογία που ενδιαφέρει επίσης το ευρύτερο κοινό.

Επιπρόσθετα, οι επισκέπτες της σελίδας έχουν πρόσβαση στην ειδησεογραφία και αρθρογραφία τριών έγκυρων ιατρικών εντύπων, της εφημερίδας «ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ», του επιστημονικού, ιατρικού περιοδικού CMR (Cyprus Medical Review) καθώς επίσης του περιοδικού «ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ».

Top