• Και Προγράμματα για αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκία

Το Υπουργικό σε συνεδρία του στις 20.02.2019, ενέκρινε την Εθνική Στρατηγική για τον Καρκίνο, μετά από πρόταση του Υπουργού Υγείας και ανέθεσε στην Εθνική Επιτροπή για τον Καρκίνο να ετοιμάσει σχετικό σχέδιο δράσης σε πέντε βασικούς άξονες Πρόληψης, που αφορούν στην έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση, στην επανένταξη, στην ανακουφιστική ψυχοκοινωνική στήριξη, στην καταγραφή περιστατικών και δημιουργίας αρχείου και στην έρευνα.
 
Όπως δήλωσε η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου, η στρατηγική μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για το Υπουργείο Υγείας με σκοπό την ανάπτυξη τέτοιων πολιτικών για την ορθολογική αντιμετώπιση του καρκίνου πάνω σε μια ολιστική βάση, με γνώμονα πάντα τον ασθενή.
 
Παιδική παχυσαρκία

Η κα Κλέλια Βασιλείου ανέφερε πως επιπλέον εγκρίθηκαν τα προγράμματα  για την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας. Όπως είπε, το πρόγραμμα περιλαμβάνει την εφαρμογή του προγράμματος ‘COSI’ της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, για την επιτήρηση της παιδικής παχυσαρκίας, την υλοποίηση του προγράμματος APPLICATION Εφαρμογή στα κινητά με διατροφικές πληροφορίες και εισηγήσεις προς τα παιδικά κα τους γονείς, την εφαρμογή του προγράμματος ‘Μεσογειακό γεύμα’ στην Ε’ και ΣΤ’ τάξη των Δημοτικών σχολείων με ενεργό συμμετοχή των παιδιών.
 
Επίσης, περιλαμβάνει τη συνέχιση και ενίσχυση της προσπάθειας για μείωση στη διαφήμιση τροφίμων προς τα παιδιά, την ενίσχυση του υφιστάμενου προγράμματος της Σχολής Γονέων με τη συμβολή του Υπουργείου Υγείας και την ενίσχυση και επέκταση από την Προδημοτική μέχρι και τη Μέση Εκπαίδευση, των προγραμμάτων Υγείας.
 

Επικοινωνία

ΤΗΛ: 00357 22315786

FAX: 00357 22316793

Email: epikerignosi@cytanet.com.cy

Λουτρακίου 3Β,2027, Στρόβολος – ΛΕΥΚΩΣΙΑ

 

Πληροφορίες

 Κύρια αποστολή του εξειδικευμένου ιατρικού  ειδησεογραφικού portal  healthtodaylife.com είναι η ενημέρωση των επισκεπτών του για τα σημαντικότερα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας στον Τομέα της Υγείας.

Ο διαδικτυακός χώρος απευθύνεται στους ιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας με θεματολογία που ενδιαφέρει επίσης το ευρύτερο κοινό.

Επιπρόσθετα, οι επισκέπτες της σελίδας έχουν πρόσβαση στην ειδησεογραφία και αρθρογραφία τριών έγκυρων ιατρικών εντύπων, της εφημερίδας «ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ», του επιστημονικού, ιατρικού περιοδικού CMR (Cyprus Medical Review) καθώς επίσης του περιοδικού «ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ».

Top