Με αφορμή τον θεσμοθετημένο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτών την Κυριακή 12 Μαΐου, η Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων (ΠαΣΣΠ) επιθυμεί να εκθειάσει αλλά και να επαινέσει την ανιδιοτέλεια και την αυταπάρνηση που δείχνουν καθημερινά, κάτω από δυσβάσταχτες συνθήκες εργασίας, οι νοσηλευτές σε όλη την κυπριακή επικράτεια.

"Είναι λίγοι εκείνοι που μπορούν να κατανοήσουν τον φόρτο, σωματικό και ψυχικό, που έχουν όσοι  αγόγγυστα υπηρετούν τη Νοσηλευτική και τον Άνθρωπο. Αποτελούν έναν από τους βασικούς πυλώνες πάνω στον οποίο στηρίζονται τα συστήματα υγείας κάθε σύγχρονου κράτους, ενώ καλούνται να ανταποκριθούν με υπευθυνότητα σε διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις και μεταβαλλόμενα εργασιακά περιβάλλοντα, για τη σωστή και αποτελεσματική εφαρμογή των θεραπειών και τη συνεχή παρακολούθηση και αξιολόγηση  των ασθενών σε όλα τα επίπεδα περίθαλψης.

Απέναντι στο πολύτιμο νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας μας οφείλουμε, πέρα από βαθύτατη ευγνωμοσύνη για την προσφορά και τις υπηρεσίες του, να μεριμνήσουμε για την ενδυνάμωση του ρόλου και της επιστημονικής και εκπαιδευτικής αναβάθμισής του στο πλαίσιο της ριζικής μεταρρύθμισης του ΓεΣΥ, ώστε να είναι σε θέση να προσφέρει ακόμη πιο αποτελεσματικές και υψηλού επιπέδου παροχές υγείας στους πολίτες, και ιδιαίτερα στους «σπάνιους» ασθενείς με τις πολυδιάστατες ανάγκες που συνεπάγονται οι παθήσεις τους.

Ως ΠαΣΣΠ, δηλώνουμε ότι θα εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε τους νοσηλευτές και το νοσηλευτικό έργο στην αντιμετώπιση των ζητημάτων που τους αφορούν, για να συνεχίσουν να δίνουν απρόσκοπτα και με αξιοπρέπεια τον καθημερινό τους αγώνα προς όφελος όλων των ασθενών".

Επικοινωνία

ΤΗΛ: 00357 22315786

FAX: 00357 22316793

Email: epikerignosi@cytanet.com.cy

Λουτρακίου 3Β,2027, Στρόβολος – ΛΕΥΚΩΣΙΑ

 

Πληροφορίες

 Κύρια αποστολή του εξειδικευμένου ιατρικού  ειδησεογραφικού portal  healthtodaylife.com είναι η ενημέρωση των επισκεπτών του για τα σημαντικότερα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας στον Τομέα της Υγείας.

Ο διαδικτυακός χώρος απευθύνεται στους ιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας με θεματολογία που ενδιαφέρει επίσης το ευρύτερο κοινό.

Επιπρόσθετα, οι επισκέπτες της σελίδας έχουν πρόσβαση στην ειδησεογραφία και αρθρογραφία τριών έγκυρων ιατρικών εντύπων, της εφημερίδας «ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ», του επιστημονικού, ιατρικού περιοδικού CMR (Cyprus Medical Review) καθώς επίσης του περιοδικού «ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ».

Top