Νέα έκκληση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη προς όλους τους παρόχους υγείας ή όλους τους εμπλεκόμενους στο σύστημα υγείας «επιτέλους να γίνουν πιο συνεργάσιμοι ώστε να αποδοθεί στον κάθε πολίτη  ένα Γενικό Σύστημα Υγείας, όπως οφείλει το κράτος.

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε στην την ετήσια Γενική Συνέλευση της ΟΕΒ την Τρίτη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε πως «είμαστε η μόνη χώρα στην ΕΕ που τώρα εφαρμόζει ΓΕΣΥ".

Συνεχίζοντας παρατήρησε ότι υπάρχουν κάποιες αδυναμίες και γνωρίζουμε ότι απαιτείται υπομονή, προσθέτοντας ότι είναι μια επανάσταση στον τομέα της Υγείας και είναι ένα σχέδιο που πιθανόν να βρίσκει κάποιους διαφωνούντες,  όμως σημείωσε, μέσα από τη συνεργασία θα πρέπει να το κάνουμε να δουλέψει.

Είπε ακόμα ότι  στη νομοθεσία που διέπει την εφαρμογή του ΓΕΣΥ, περιέχονται πρόνοιες που αν και εφόσον παρατηρηθούν κάποιες αδυναμίες ή ελλείψεις, να διορθωθούν, προσθέτοντας ότι αυτό είναι που πρέπει να έχουμε κατά νου και έτσι να συμβάλουμε όλοι ώστε να πετύχει. Kαλώ για άλλη μια φορά, όλους τους παρόχους υγείας ή όλους τους εμπλεκόμενους στο σύστημα υγείας επιτέλους να γίνουν πιο συνεργάσιμοι ώστε να αποδοθεί στον κάθε πολίτη  ένα Γενικό Σύστημα Υγείας, όπως οφείλει το κράτος, είπε ο Πρόεδρος.

Επικοινωνία

ΤΗΛ: 00357 22315786

FAX: 00357 22316793

Email: epikerignosi@cytanet.com.cy

Λουτρακίου 3Β,2027, Στρόβολος – ΛΕΥΚΩΣΙΑ

 

Πληροφορίες

 Κύρια αποστολή του εξειδικευμένου ιατρικού  ειδησεογραφικού portal  healthtodaylife.com είναι η ενημέρωση των επισκεπτών του για τα σημαντικότερα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας στον Τομέα της Υγείας.

Ο διαδικτυακός χώρος απευθύνεται στους ιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας με θεματολογία που ενδιαφέρει επίσης το ευρύτερο κοινό.

Επιπρόσθετα, οι επισκέπτες της σελίδας έχουν πρόσβαση στην ειδησεογραφία και αρθρογραφία τριών έγκυρων ιατρικών εντύπων, της εφημερίδας «ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ», του επιστημονικού, ιατρικού περιοδικού CMR (Cyprus Medical Review) καθώς επίσης του περιοδικού «ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ».

Top