Ανακοίνωση της Οργάνωσης Νεφροπαθών για το θέμα της  αιμοκάθαρσης σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο στη Πάφο:

«Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς τον Υπουργό Υγείας στην απόφαση  να δώσει αριθμό συνεδριών αιμοκάθαρσης σε ιδιωτική κλινική στην Πάφο.

Λόγω του γεγονότος ότι η νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου στη χώρα μας έχει αυξητική τάση, η Π.Ο.Ν διαχρονικά είχε εκφράσει την θέση ότι ένα ποσοστό των αιμοκαθάρσεων να μετακινηθεί σε μονάδες στον ιδιωτικό τομέα, και όχι να δημιουργούνται πολυπληθείς αιμοκαθάρσεις. Με αυτό τον τρόπο θα αποσυμφορηθούν τα δημόσια νοσηλευτήρια, αλλά με ένα αριθμό συνεδριών που να μην επηρεάζει το έργο του ΟΚΥΠΗ.

Διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας και τις ανησυχίες μας εάν η συγκεκριμένη ιδιωτική κλινική, καθώς και οι επόμενες που θα δημιουργηθούν μελλοντικά θα παρέχουν τη σωστή ιατρική κάλυψη, δηλαδή ιατρούς νεφρολόγους κατά τη διάρκεια των αιμοκαθάρσεων. Καθώς και με ιατρό καρδιολόγο τουλάχιστον εντός της κλινικής διότι τα συνήθη και συχνά προβλήματα που παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια της θεραπείας είναι νεφρολογικά η καρδιολογικά (ανακοπή καρδιάς) η υποτασικά ή πνευμονολογικά επεισόδια.

Βάσει των πιο πάνω πρέπει να διασφαλιστούν θεσμοθετημένες οδηγίες προς τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, ώστε να γνωρίζουμε ότι εξασφαλίζεται ή ποιότητα και ασφάλεια της παρεχόμενης υπηρεσίας προς τους ασθενείς μας.

Η μονάδα πρέπει να είναι συμβεβλημένη με το λογισμικό του ΓεΣΥ, όπου ο νεφρολόγος ιατρός να μπορεί να έχει πρόσβαση στον φάκελο του κάθε ασθενή.

Πιστεύουμε ότι οι ανησυχίες μας είναι δικαιολογημένες και ευελπιστούμε ότι με αυτό τον τρόπο θα διασφαλιστεί τώρα και μελλοντικά ή παρεχόμενη ποιότητα προς τούς ασθενείς μας, εκ των οποίων οι περισσότεροι θα λαμβάνουν αυτή τη θεραπεία σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους».

Επικοινωνία

ΤΗΛ: 00357 22315786

FAX: 00357 22316793

Email: epikerignosi@cytanet.com.cy

Λουτρακίου 3Β,2027, Στρόβολος – ΛΕΥΚΩΣΙΑ

 

Πληροφορίες

 Κύρια αποστολή του εξειδικευμένου ιατρικού  ειδησεογραφικού portal  healthtodaylife.com είναι η ενημέρωση των επισκεπτών του για τα σημαντικότερα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας στον Τομέα της Υγείας.

Ο διαδικτυακός χώρος απευθύνεται στους ιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας με θεματολογία που ενδιαφέρει επίσης το ευρύτερο κοινό.

Επιπρόσθετα, οι επισκέπτες της σελίδας έχουν πρόσβαση στην ειδησεογραφία και αρθρογραφία τριών έγκυρων ιατρικών εντύπων, της εφημερίδας «ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ», του επιστημονικού, ιατρικού περιοδικού CMR (Cyprus Medical Review) καθώς επίσης του περιοδικού «ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ».

Top