Μια σταδιοδρομία πάνω στον ιατρικό κλάδο, αποτελεί μία από τις πιο ουσιαστικές στη σύγχρονη κοινωνία. Χωρίς αμφιβολία, τα πτυχία ιατρικής συνιστούν τα πιο χρονοβόρα και απαιτητικά. Μία τέτοια ενασχόληση βασίζεται στην υπέρμετρη εμπιστοσύνη του ενδιαφερόμενου στον εαυτό του, την απόλυτη προσήλωση στο πεδίο, όπως και την επιθυμία να κάνει πραγματική διαφορά στη ζωή των ανθρώπων.

Δίχως άλλο, δεδομένο είναι το κύρος που σχετίζεται με το συγκεκριμένο κλάδο, λόγω της επιφάνειας και των υψηλών απολαβών, όπως και η εξαιρετικά προκλητική φύση των περισσότερων ιατρικών επαγγελμάτων, γεγονός που δε μας αφήνει προ εκπλήξεως ως προς τον ανταγωνισμό εντός των πυλών της σχολής.

Πτυχίο Ιατρικής: Δεξιότητες

Ένα πτυχίο ιατρικής επιτρέπει την ανάπτυξη πρακτικών και κλινικών ικανοτήτων, οι οποίες χρειάζονται για εξειδικευμένα καθήκοντα, από τη λήψη δείγματος αίματος, μέχρι και πολύπλοκες χειρουργικές επεμβάσεις. Εκτός αυτών, αξίζει να σημειωθεί η επιτακτική ανάγκη παρουσίας επικοινωνιακών δεξιοτήτων, οι οποίες καθίστανται απαραίτητες ως προς την αλληλεπίδραση με τους ασθενείς και τους συγγενείς. Μία σειρά από άλλες, εξίσου σημαντικές δεξιότητες που έρχονται να συμπληρώσουν το προφίλ του ασκουμένου, αποτελούν η κριτική αξιολόγηση, η παρατήρηση, η κατανόηση, η λογική σκέψη και η λήψη αποφάσεων. Συμπληρωματικά, άλλες ακόμη περιλαμβάνουν δεξιότητες γραπτής και προφορικής επικοινωνίας, συνεργασίας μέσα σε μια ομάδα, όπως και κατανόηση του ρόλου και των ευθυνών.

Πτυχίο Ιατρικής: Τομείς Εργασίας

Νοσοκομείο

Η πλειοψηφία των αποφοίτων πτυχίου ιατρικής στρέφεται στην ανάληψη του ρόλου ενός παραδοσιακού γιατρού, ο οποίος αναλαμβάνει τη διάγνωση και τη θεραπεία των ασθενών και εργάζεται σε ένα νοσοκομείο. Πολλές και διαφορετικές είναι οι ειδικότητες που προκύπτουν εδώ, οι οποίες κυμαίνονται από τη γενική πρακτική σε εξαιρετικά εξειδικευμένους τομείς της διάγνωσης και της θεραπείας.

Ιατρική έρευνα

Αρκετοί είναι οι ενδιαφερόμενοι που επιλέγουν να ασχοληθούν με την ιατρική έρευνα, χρησιμοποιώντας την εμπειρία τους, ώστε να συμβάλουν στην κατανόηση των ασθενειών, καθώς και την ανάπτυξη νέων διαγνωστικών τεχνικών και θεραπειών. Κατ’ αυτό τον τρόπο διεξάγονται έρευνες ως προς την ανεύρεση αιτίων των διαφόρων ασθενειών, εξετάζοντας την αποτελεσματικότητα των νέων φαρμάκων. Επιπρόσθετα,  απασχολούνται με την προώθηση ιατρικών τεχνολογιών, όπως αυτών που ασχολούνται με την ανάπτυξη τεχνητών μελών, θεραπείες γονιμότητας και τη γονιδιακή θεραπεία.

Αξιωματούχοι Εξορμήσεων

Οι συγκεκριμένοι ιατροί αναλαμβάνουν τη φροντίδα των παραθεριστών στις αποστολές και τα ταξίδια στο εξωτερικό. Σε αυτή την περίπτωση, το ιατρικό προσωπικό θα πρέπει να είναι σε θέση να προβλέψει και να προετοιμαστεί για πιθανούς κινδύνους, όπως το υψόμετρο και διάφορες λοιμώξεις ή απρόοπτες διαταραχές.

Απασχόληση στο Εξωτερικό

Η εργασία στο εξωτερικό ως προς την ανάπτυξη των χωρών, δύναται να συμβάλει στη βελτίωση της πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη ή και την παροχή επείγουσας βοήθειας. Η ενασχόληση αυτή με στόχο την ανάπτυξη, ενδέχεται να περιλαμβάνει την ίδρυση ιατρικών υποδομών, τη λειτουργία κλινικών και τη διαχείριση ιατρικών προγραμμάτων εκπαίδευσης. Η εξειδίκευση πάνω στα ατυχήματα και τα επείγοντα περιστατικά, η μαιευτική και γυναικολογία, η δημόσια υγεία, οι μολυσματικές ασθένειες και η γενική πρακτική, συνιστούν τομείς, οι οποίοι στο εξωτερικό παρουσιάζουν μεγάλη ζήτηση.

Πολυάριθμες είναι βέβαια και άλλες εξειδικεύσεις πάνω στον τομέα της ιατρικής, με δημοφιλέστερους τους τομείς της Αναισθησιολογίας, Παιδιατρικής, Οφθαλμολογίας και Ραδιολογίας.

Πτυχίο Ιατρικής: Τυπικοί Εργοδότες

-Πιθανούς εργοδότες που μπορεί να συναντήσει ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος συγκροτούν:

-Δημόσια και Ιδιωτικά Νοσοκομεία

-Ερευνητικά ιδρύματα

-Ιδιωτικά ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης

-Γηροκομεία

-Ακαδημαϊκοί φορείς

Επικοινωνία

ΤΗΛ: 00357 22315786

FAX: 00357 22316793

Email: epikerignosi@cytanet.com.cy

Λουτρακίου 3Β,2027, Στρόβολος – ΛΕΥΚΩΣΙΑ

 

Πληροφορίες

 Κύρια αποστολή του εξειδικευμένου ιατρικού  ειδησεογραφικού portal  healthtodaylife.com είναι η ενημέρωση των επισκεπτών του για τα σημαντικότερα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας στον Τομέα της Υγείας.

Ο διαδικτυακός χώρος απευθύνεται στους ιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας με θεματολογία που ενδιαφέρει επίσης το ευρύτερο κοινό.

Επιπρόσθετα, οι επισκέπτες της σελίδας έχουν πρόσβαση στην ειδησεογραφία και αρθρογραφία τριών έγκυρων ιατρικών εντύπων, της εφημερίδας «ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ», του επιστημονικού, ιατρικού περιοδικού CMR (Cyprus Medical Review) καθώς επίσης του περιοδικού «ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ».

Top