Στο πλαίσιο του Προγράμματος Υγιείς Πόλεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), το Υπουργείο Υγείας και ο Δήμος Γεροσκήπου υπέγραψαν σήμερα Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019, Μνημόνιο Συνεργασίας.

Με το Μνημόνιο Συνεργασίας θεσμοθετείται η συνεργασία μεταξύ των Μερών, η οποία αποσκοπεί στην μεταξύ τους συνεργασία και την υλοποίηση δράσεων για προώθηση Πολιτικών Υγείας και την προαγωγή της υγείας, τη βελτίωση του περιβάλλοντος και της κοινωνικής φροντίδας σε τοπικό επίπεδο των αρχών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) «Υγεία για Όλους» και «Ατζέντα 20», Ατζέντα «21» του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Με την υπογραφή του Μνημονίου διευρύνεται το Δίκτυο Υγιών Πόλεων Κύπρου, το οποίο περιλαμβάνει τους Δήμους Λεμεσού, Στροβόλου, Λευκωσίας, Λακατάμιας και Αγλατζιάς καθώς και η μεταξύ τους συνεργασία.

Παράλληλα. υπογράφηκε επίσης η Συμφωνία Δημάρχων που επιτεύχθηκε στην Κοπεγχάγη  στις 12-13 Φεβρουαρίου το 2018 για «Υγιέστερες και Ευτυχέστερες πόλεις για όλους».

 

Επικοινωνία

ΤΗΛ: 00357 22315786

FAX: 00357 22316793

Email: epikerignosi@cytanet.com.cy

Λουτρακίου 3Β,2027, Στρόβολος – ΛΕΥΚΩΣΙΑ

 

Πληροφορίες

 Κύρια αποστολή του εξειδικευμένου ιατρικού  ειδησεογραφικού portal  healthtodaylife.com είναι η ενημέρωση των επισκεπτών του για τα σημαντικότερα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας στον Τομέα της Υγείας.

Ο διαδικτυακός χώρος απευθύνεται στους ιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας με θεματολογία που ενδιαφέρει επίσης το ευρύτερο κοινό.

Επιπρόσθετα, οι επισκέπτες της σελίδας έχουν πρόσβαση στην ειδησεογραφία και αρθρογραφία τριών έγκυρων ιατρικών εντύπων, της εφημερίδας «ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ», του επιστημονικού, ιατρικού περιοδικού CMR (Cyprus Medical Review) καθώς επίσης του περιοδικού «ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ».

Top