• Εκδήλωση στο Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου προς τιμή μιας αφοσιωμένης φροντίστριας ασθενών

Αισθήματα συγκίνησης κυριάρχησαν κατά τη διάρκεια της σεμνής τελετής εγκαινίων του ανακαινισμένου Νευρολογικού Θαλάμου στο Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου, το οποίο θα φέρει το όνομα της Judith Toufexis, η οποία υπηρέτησε τους ασθενείς και το Ινστιτούτο με ζήλο και υποδειγματική αφοσίωση για πολλά χρόνια.

Η Judith ήταν από τους πρώτους υπαλλήλους του Ινστιτούτου, είχε αναλάβει τη δημιουργία του Θαλάμου Ασθενών το 1992 και υπηρέτησε ως Προϊσταμένη του Θαλάμου μέχρι τον αδόκητο θάνατό της το 2015. «Θυμάμαι την Judith με τι ζήλο και αφοσίωση φρόντιζε τους ασθενείς, πάντα με αγάπη να προσπαθεί να δίνει λύσεις στα προβλήματα, δεν το έβλεπε ως επάγγελμα και αυτό είχε περάσει και στους ασθενείς, ήταν άριστη επαγγελματίας και ένας σπουδαίος άνθρωπος» ανέφερε ο καθηγητής Λεωνίδας Φυλακτού, Γενικός Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Νευρολογίας &Γενετικής Κύπρου, παρουσία της Πρώτης Κυρίας, Άντρης Αναστασιάδη, Προστάτιδας του Ινστιτούτου. 

Ο καθ. Φυλακτού αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έγιναν για πραγματοποίηση της επιθυμίας της Judith για ανακαίνιση και αναβάθμιση του θαλάμου, η οποία κατέστη εφικτή με δωρεές από εταιρείες, ασθενείς και συγγενείς ασθενών όπως είναι η Novartis Pharma Services Inc, η οικογένεια Λουκά Φουρλά, η Φαρμακευτική Εταιρία Novagem Ltd, η οικογένεια Δώρας Ζαμπά, ο Σύνδεσμος Γονέων Pascal Private School,  η Ελένη Στυλιανού Παπακωνσταντίνου και αδερφές,  Country Lead Genesis Pharma CNS Unit, ο Χριστιανικός Σύνδεσμος Γυναικών Αγίου Δομετίου, η Μαριάννα Παφίτη και η οικογένεια της Judith Toufexis.

Ο Θάλαμος διαθέτει 14 κρεβάτια για την εξυπηρέτηση ασθενών με νευρολογικές παθήσεις και προσφέρει καθημερινή φροντίδα σε 24ωρη βάση. Καλύπτει επίσης ανάγκες της Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας για την εξυπηρέτηση ασθενών των οποίων η θεραπεία διαρκεί λίγες ώρες. Το προσωπικό του Κλινικού Τμήματος καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να εξυπηρετήσει όσο καλύτερα γίνεται τους ασθενείς, ιδιαίτερα και μετά την εφαρμογή του Γενικού Συστήματος Υγείας.

Επικοινωνία

ΤΗΛ: 00357 22315786

FAX: 00357 22316793

Email: epikerignosi@cytanet.com.cy

Λουτρακίου 3Β,2027, Στρόβολος – ΛΕΥΚΩΣΙΑ

 

Πληροφορίες

 Κύρια αποστολή του εξειδικευμένου ιατρικού  ειδησεογραφικού portal  healthtodaylife.com είναι η ενημέρωση των επισκεπτών του για τα σημαντικότερα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας στον Τομέα της Υγείας.

Ο διαδικτυακός χώρος απευθύνεται στους ιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας με θεματολογία που ενδιαφέρει επίσης το ευρύτερο κοινό.

Επιπρόσθετα, οι επισκέπτες της σελίδας έχουν πρόσβαση στην ειδησεογραφία και αρθρογραφία τριών έγκυρων ιατρικών εντύπων, της εφημερίδας «ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ», του επιστημονικού, ιατρικού περιοδικού CMR (Cyprus Medical Review) καθώς επίσης του περιοδικού «ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ».

Top