Την ετοιμότητα για την εφαρμογή της δεύτερης φάσης του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓεΣΥ) εξέφρασε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου δηλώνοντας ότι «οι σχεδιασμοί του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) είναι εκεί κι είναι πλέον εφαρμογή του πλάνου που υπάρχει για τη δεύτερη φάση».

Σε ερώτηση για τα προβλήματα που υπάρχουν στο ΓεΣΥ, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι μέχρι στιγμής αντιμετωπίζονται κι ότι ήταν αναμενόμενα.

Αντιλαμβάνεστε, σημείωσε, όταν πάμε σε μια μεγάλη μεταρρύθμιση είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν προβλήματα, πλείστα εκ των οποίων προκύπτουν και από το θέμα εξοικείωσης τόσο των παρόχων όσο και των δικαιούχων.
 
Με το πέρασμα των εβδομάδων, όπως είπαμε τα προβλήματα θα μειώνονταν κι έτσι γίνεται. Το ευχάριστο είναι ότι υπάρχουν και γρήγορα αντανακλαστικά από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας και με νουθεσίες δικές μας τα επιλύουν τα προβλήματα κι αυτό είναι το σημαντικό.
 
Για την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσηλευτήρια, ο κ. Ιωάννου είπε πως προβλήματα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν και στο μέλλον. «Κι εκεί υπάρχει ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) που στόχο έχει να βελτιώσει τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα δημόσια νοσηλευτήρια.

Το έχουμε πει πάρα πολλές φορές ότι ως κυβέρνηση έχουμε αυξήσει κατά 300 άτομα τις θέσεις εργασίας στα δημόσια νοσηλευτήρια βάση του πλάνου που είχε εκπονηθεί. Έχουμε προχωρήσει σε προσλήψεις νοσηλευτών, φροντιστών, προχωρούμε και με προσλήψεις γιατρών, έχουν δοθεί κίνητρα, υπάρχουν σχεδιασμοί και προχωρούμε και με επίλυση των οποιωνδήποτε προβλημάτων βγαίνουν στην επιφάνεια».

Επικοινωνία

ΤΗΛ: 00357 22315786

FAX: 00357 22316793

Email: epikerignosi@cytanet.com.cy

Λουτρακίου 3Β,2027, Στρόβολος – ΛΕΥΚΩΣΙΑ

 

Πληροφορίες

 Κύρια αποστολή του εξειδικευμένου ιατρικού  ειδησεογραφικού portal  healthtodaylife.com είναι η ενημέρωση των επισκεπτών του για τα σημαντικότερα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας στον Τομέα της Υγείας.

Ο διαδικτυακός χώρος απευθύνεται στους ιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας με θεματολογία που ενδιαφέρει επίσης το ευρύτερο κοινό.

Επιπρόσθετα, οι επισκέπτες της σελίδας έχουν πρόσβαση στην ειδησεογραφία και αρθρογραφία τριών έγκυρων ιατρικών εντύπων, της εφημερίδας «ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ», του επιστημονικού, ιατρικού περιοδικού CMR (Cyprus Medical Review) καθώς επίσης του περιοδικού «ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ».

Top