Με ανακοίνωσή της, η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών αναφέρει:

«Είναι παραδοχές εκ μέρους του Υπουργού Υγείας και του ΟΚΥπΥ, του τύπου, ότι τα ΤΑΕΠ δουλεύουν με «προσωπικό ασφαλείας», όπως και γραπτές οδηγίες προς τους Ιατρούς να ακυρώσουν προγραμματισμένα ραντεβού ασθενών, που αμαυρώνουν τα Κρατικά Νοσηλευτήρια.

Είναι η απουσία λήψης έγκαιρων μέτρων ή και η εφαρμογή λανθασμένων πρακτικών που έχουν επιφέρει ιδιαίτερη υποστελέχωση σε ιατρικό προσωπικό, με αποτέλεσμα οι ασθενείς που αποτείνονται να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν έγκαιρα.

Για την παράλληλη απώλεια δε εμπειρογνωμοσύνης, παραχωρείται χρόνος προς εξεύρεση πειστικών επιχειρημάτων, αφού απαιτούνται και ειδικές γνώσεις ιατρικής.

Είναι η απουσία και η μη έγκαιρη στελέχωση σε υποστηρικτικό προσωπικό που αναγκάζει τους ασθενείς να απευθυνθούν προς άλλους παρόχους.

Είναι η μη έγκαιρη και σωστή οργάνωση των εργαστηρίων που εξωθεί τους ασθενείς εκτός των Κρατικών Νοσηλευτηρίων, με αποτέλεσμα πολυδάπανος και μοναδικός εξοπλισμός να αδρανοποιείται.

Είναι η αδράνεια και η κώφευση στις εκκλήσεις της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι στο να ληφθούν έγκαιρα μέτρα προς αποφυγή της δημιουργίας διαφορετικών κατηγοριών ιατρών, που έχει καταφέρει την απώλεια αρκετών δεκάδων ιατρών μαζί με τους ασθενείς από τις τάξεις της πρωτοβάθμιας φροντίδας του ΟΚΥπΥ.

Και όλα αυτά υπό εποπτεία και συντονισμό, υπό την πολυδιαφιζόμενη σωστή επιχειρησιακή διοίκηση εδώ και δύο χρόνια!

Η ΠΑΣΥΚΙ παρακολουθώντας από κοντά αυτές τις αρνητικές εξελίξεις έχει χρέος και ευθύνη δυναμικής παρέμβασης για τη διάσωση των κρατικών νοσηλευτηρίων

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο, δεν μπορεί να διεξάγεται διάλογος για χάρη του διαλόγου, το περιεχόμενο του οποίου προσαρμόζεται συχνά στην βάση των τακτικών πλέον αλλαγών στην ηγεσία του ΟΚΥπΥ.

Η λήψη δυναμικών μέτρων είναι κραυγή αγωνίας, ώστε να σταματήσει η κωλυσιεργία, η αδράνεια και αναποφασιστικότητα εκ μέρους του ΟΚΥπΥ ενώ παράλληλα αναμένουμε από τον Υπουργό Υγείας να επιδείξει ψυχραιμία και νηφαλιότητα - η παραδοχή για καθυστερήσεις εκ μέρους του ΟΚΥΠΥ είναι δική του, ώστε στα πλαίσια των καθηκόντων και ρόλου του να συντονίσει το σχέδιο δράσης στήριξη της ραχοκοκαλιάς του Γε.Σ.Υ μέσω της παραμονής των γιατρών στα Κρατικά Νοσηλευτήρια.»

 

Επικοινωνία

ΤΗΛ: 00357 22315786

FAX: 00357 22316793

Email: epikerignosi@cytanet.com.cy

Λουτρακίου 3Β,2027, Στρόβολος – ΛΕΥΚΩΣΙΑ

 

Πληροφορίες

 Κύρια αποστολή του εξειδικευμένου ιατρικού  ειδησεογραφικού portal  healthtodaylife.com είναι η ενημέρωση των επισκεπτών του για τα σημαντικότερα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας στον Τομέα της Υγείας.

Ο διαδικτυακός χώρος απευθύνεται στους ιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας με θεματολογία που ενδιαφέρει επίσης το ευρύτερο κοινό.

Επιπρόσθετα, οι επισκέπτες της σελίδας έχουν πρόσβαση στην ειδησεογραφία και αρθρογραφία τριών έγκυρων ιατρικών εντύπων, της εφημερίδας «ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ», του επιστημονικού, ιατρικού περιοδικού CMR (Cyprus Medical Review) καθώς επίσης του περιοδικού «ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ».

Top