Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας (EPSCO)  της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Δεκεμβρίου 2019.

Τους Ευρωπαίους Υπουργούς Υγείας θα απασχολήσουν σημαντικά θέματα που άπτονται του τομέα της Υγείας, όπως είναι η επένδυση στην υγεία και η οικονομία της ευημερίας, η οποία θέτει τους ανθρώπους και την ευημερία τους στο επίκεντρο της πολιτικής και της λήψης αποφάσεων. Παράλληλα, οι εργασίες του Συμβουλίου θα επικεντρωθούν στην ενίσχυση της συνεργασίας και του συντονισμού, με στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης όλων των Ευρωπαίων πολιτών σε φάρμακα και ο συντονιστικός ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την παγκόσμια υγεία.

Σημειώνεται ότι στη συνεδρία του Συμβουλίου θα συμμετέχει η Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια Τροφίμων της ΕΕ κα Στέλλα Κυριακίδου, με την οποία ο Υπουργός Υγείας θα πραγματοποιήσει διμερή συνάντηση για συζήτηση σημαντικών ζητημάτων του τομέα της Υγείας.

Επικοινωνία

ΤΗΛ: 00357 22315786

FAX: 00357 22316793

Email: epikerignosi@cytanet.com.cy

Λουτρακίου 3Β,2027, Στρόβολος – ΛΕΥΚΩΣΙΑ

 

Πληροφορίες

 Κύρια αποστολή του εξειδικευμένου ιατρικού  ειδησεογραφικού portal  healthtodaylife.com είναι η ενημέρωση των επισκεπτών του για τα σημαντικότερα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας στον Τομέα της Υγείας.

Ο διαδικτυακός χώρος απευθύνεται στους ιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας με θεματολογία που ενδιαφέρει επίσης το ευρύτερο κοινό.

Επιπρόσθετα, οι επισκέπτες της σελίδας έχουν πρόσβαση στην ειδησεογραφία και αρθρογραφία τριών έγκυρων ιατρικών εντύπων, της εφημερίδας «ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ», του επιστημονικού, ιατρικού περιοδικού CMR (Cyprus Medical Review) καθώς επίσης του περιοδικού «ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ».

Top