Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις Γιώργος Λουκαΐδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση όσον αφορά τα θέματα που έχουν προκύψει στον τομέα της Υγείας:

«Η κοινωνία και η αντιπολίτευση επέβαλαν πριν μερικά χρόνια στην κυβέρνηση, το ΔΗΣΥ και στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, τη λειτουργία του ΓεΣΥ με το μονοασφαλιστικό, καθολικό και κοινωνικά αλληλέγγυο χαρακτήρα του. Το ΓεΣΥ αγκαλιάστηκε από τους πολίτες και τους ασθενείς, από τους γιατρούς και προσδοκούμε σε θετικές εξελίξεις και στην ένταξη ιδιωτικών νοσηλευτηρίων.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της είχε ως κύριο καθήκον, για το οποίο μάλιστα ανέλαβε συγκεκριμένη γραπτή δέσμευση τον Ιούλη του 2016, να υλοποιήσει αμέσως την αναβάθμιση και αναδιοργάνωση των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Όπως σχεδόν σε κάθε άλλη περίπτωση που δεσμεύτηκαν για κάτι οι κυβερνώντες, έπραξαν το αντίθετο.

Δεν είναι τυχαίο που έκαναν ένα ολόκληρο χρόνια να διορίσουν συμβούλιο του ΟΚΥΠΥ ενώ τρία ολόκληρα χρόνια μετά την ίδρυση του, ο οργανισμός αφέθηκε από τους κυβερνώντες να παραπαίει με αλλεπάλληλες αλλαγές στη διοίκηση και τη διεύθυνσή του.

Δεν είναι τυχαία τα προβλήματα όπως η καθυστέρηση στην επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, οι ελλείψεις στον εξοπλισμό και τα αναλώσιμα. Προϊόν της κυβερνητικής αδράνειας είναι και τα προβλήματα των ΤΑΕΠ στα κρατικά νοσηλευτήρια.

Προβλήματα υποστελέχωσης, αλλά και ασφάλειας των νοσηλευτών και όλων των επαγγελματιών υγείας στην άσκηση των καθηκόντων τους. Προβλήματα για οποία έδιναν διαβεβαιώσεις οι αρμόδιοι, με ελάχιστα αποτελέσματα.

Είναι για αυτά τα προβλήματα που κατέρχονται σήμερα σε δίωρη στάση εργασίας οι νοσηλευτές οι οποίοι έχουν κάθε δικαίωμα να εργάζονται σε περιβάλλον ασφάλειας και στους οποίους εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας σε αυτό τον αγώνα. Ο αρμόδιος Υπουργός και ο ΟΚΥΠΥ οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Είναι από την πολιτική λιτότητας της κυβέρνησης και την αδράνεια της να στηρίξει τα δημόσια νοσηλευτήρια –και όχι από τους επαγγελματίες της υγείας- που ξεκινούν τα προβλήματα στο δημόσιο τομέα υγείας, απειλώντας τη βιωσιμότητά του ΓεΣΥ.

Από την άλλη, το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να πρωτοστατεί στη λύση των υπαρκτών προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα στο ΓεΣΥ, αλλά δεν συζητά και ούτε θα συμμετέχει σε καμιά συζήτηση για αλλαγή της φιλοσοφίας και της αρχιτεκτονικής του ΓεΣΥ».

Επικοινωνία

ΤΗΛ: 00357 22315786

FAX: 00357 22316793

Email: epikerignosi@cytanet.com.cy

Λουτρακίου 3Β,2027, Στρόβολος – ΛΕΥΚΩΣΙΑ

 

Πληροφορίες

 Κύρια αποστολή του εξειδικευμένου ιατρικού  ειδησεογραφικού portal  healthtodaylife.com είναι η ενημέρωση των επισκεπτών του για τα σημαντικότερα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας στον Τομέα της Υγείας.

Ο διαδικτυακός χώρος απευθύνεται στους ιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας με θεματολογία που ενδιαφέρει επίσης το ευρύτερο κοινό.

Επιπρόσθετα, οι επισκέπτες της σελίδας έχουν πρόσβαση στην ειδησεογραφία και αρθρογραφία τριών έγκυρων ιατρικών εντύπων, της εφημερίδας «ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ», του επιστημονικού, ιατρικού περιοδικού CMR (Cyprus Medical Review) καθώς επίσης του περιοδικού «ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ».

Top