Με ανακοίνωσή του το ΔΗΚΟ αναφέρεται στα προβλήματα που υπάρχουν στο ΓεΣΥ και σε θέματα βιωσιμότητας του:

«Όταν ο Υπουργός Υγείας αναφέρεται σε «ανυπόστατες καταγγελίες» για το ΓεΣΥ, εννοεί και τις καταγγελίες του Προέδρου του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού;

Το Δημοκρατικό Κόμμα επιθυμεί διακαώς να επιτύχει το ΓεΣΥ και να προσφέρει πραγματικά ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους πολίτες, επομένως δεν θα σταματήσει να επισημαίνει τα λάθη, την κακοδιαχείριση και τις δυσλειτουργίες, που θέτουν τη λειτουργία του ΓΕΣΥ σε κίνδυνο.

Οι αριθμοί είναι, δυστυχώς, αδιάψευστοι.

Λόγω της κακοδιαχείρισης στην εφαρμογή του ΓεΣΥ και της μη-αυτονόμησης των κρατικών νοσηλευτηρίων, ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Υγείας έχει εκτοξευτεί από τα 580 εκ. (το 2018) στο 1 δις (το 2020).

Αν συνεχίσει αυτή η κακοδιαχείριση, από του χρόνου οι συνολικές δαπάνες για την υγεία μαζί με το ΓεΣΥ θα ξεπεράσουν τα 2.2 δις, δηλαδή το 23% των συνολικών δαπανών του προϋπολογισμού του κράτους, ενώ ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 10.3% και καμία άλλη χώρα της ΕΕ δεν ξεπερνά το 11%.

Τονίζεται πως παρά αυτές τις τεράστιες δαπάνες, τα δημόσια νοσηλευτήρια συνεχίζουν να παρουσιάζουν μια τραγική εικόνα. Άρα, παρά το ότι θα δαπανούμε περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα για την υγεία, δεν βλέπουμε βελτίωση των υπηρεσιών υγείας. Το αντίθετο.

Εάν δεν γίνει κάτι δραστικό σύντομα, το ΓεΣΥ κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα πριν καν ξεκινήσει.

Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει να κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλί, να σταματήσει να μιλά για «ανυπόστατες καταγγελίες» και να παρουσιάσει τις προτάσεις της για την αντιμετώπιση των προβλημάτων κακοδιαχείρισης που παρουσιάζει το ΓεΣΥ».

Επικοινωνία

ΤΗΛ: 00357 22315786

FAX: 00357 22316793

Email: epikerignosi@cytanet.com.cy

Λουτρακίου 3Β,2027, Στρόβολος – ΛΕΥΚΩΣΙΑ

 

Πληροφορίες

 Κύρια αποστολή του εξειδικευμένου ιατρικού  ειδησεογραφικού portal  healthtodaylife.com είναι η ενημέρωση των επισκεπτών του για τα σημαντικότερα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας στον Τομέα της Υγείας.

Ο διαδικτυακός χώρος απευθύνεται στους ιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας με θεματολογία που ενδιαφέρει επίσης το ευρύτερο κοινό.

Επιπρόσθετα, οι επισκέπτες της σελίδας έχουν πρόσβαση στην ειδησεογραφία και αρθρογραφία τριών έγκυρων ιατρικών εντύπων, της εφημερίδας «ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ», του επιστημονικού, ιατρικού περιοδικού CMR (Cyprus Medical Review) καθώς επίσης του περιοδικού «ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ».

Top