Ο Κυπριακός Οργανισμός Επαλήθευσης Φαρμάκων (ΚΟΕΦ) στα πλαίσια της επικείμενης εφαρμογής του Κανονισμού 161/2016 ΕΕ στις 9 Φεβρουαρίου 2019 για τα Χαρακτηριστικά Ασφαλείας των Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων διοργάνωσε ενημερωτική ημερίδα στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία την 1η Νοεμβρίου 2019 με αποδέκτες τους χονδρέμπορους και κάτοχους άδειας κυκλοφορίας συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Η εφαρμογή του Κανονισμού 161/2016 ΕΕ από όλα τα Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί συμβατική υποχρέωση και έχει σαν στόχο την προστασία των ασθενών με την παρεμπόδιση της παρείσφρησης ψευδεπίγραφων (πλαστών) φαρμάκων στη νόμιμη αλυσίδα εφοδιασμού.

Στην ενημερωτική ημερίδα όπου συμμετείχαν πέραν των 100 Χονδρεμπόρων και Κατόχων Άδειας Κυκλοφορίας, δόθηκαν διαλέξεις από τον Γενικό Διευθυντή του ΚΟΕΦ και από Λειτουργό των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών ενώ, παρευρέθηκαν, ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΕΦ και εκπρόσωπος του GS1 Κύπρου.

Στόχος της ημερίδας ήταν η πλήρης και ενδελεχής ενημέρωσή των χονδρεμπόρων και κατόχων άδειας κυκλοφορίας συνταγογραφούμενων φαρμάκων, όσον αφορά στις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις πρόνοιες του εν λόγω Κανονισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον ΚΟΕΦ και το έργο που επιτελεί καθώς και για τις διαλέξεις που δόθηκαν στην ημερίδα, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.koef.org.cy ή www.koef.com.cy

 

Επικοινωνία

ΤΗΛ: 00357 22315786

FAX: 00357 22316793

Email: epikerignosi@cytanet.com.cy

Λουτρακίου 3Β,2027, Στρόβολος – ΛΕΥΚΩΣΙΑ

 

Πληροφορίες

 Κύρια αποστολή του εξειδικευμένου ιατρικού  ειδησεογραφικού portal  healthtodaylife.com είναι η ενημέρωση των επισκεπτών του για τα σημαντικότερα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας στον Τομέα της Υγείας.

Ο διαδικτυακός χώρος απευθύνεται στους ιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας με θεματολογία που ενδιαφέρει επίσης το ευρύτερο κοινό.

Επιπρόσθετα, οι επισκέπτες της σελίδας έχουν πρόσβαση στην ειδησεογραφία και αρθρογραφία τριών έγκυρων ιατρικών εντύπων, της εφημερίδας «ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ», του επιστημονικού, ιατρικού περιοδικού CMR (Cyprus Medical Review) καθώς επίσης του περιοδικού «ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ».

Top